Monday, June 16, 2008

Το πλέξιμο για ταξιδιώτες – κι εσείς νομίζατε ότι η τέχνη αυτή είναι μόνο για ηλικιωμένες γυναίκες

Από την Anna Brones 14/3/2008
To ομολογώ. Ειμαι πλέκτρια. Ίσως κάτι που δεν θα περιμένατε από ένα ταξιδιωτικό φρικιό 20 χρονών και κάτι, αλλά είναι αλήθεια.
Το πλέξιμο είχε αποκτήσει κακιά φήμη με τα χρόνια-πιστέψτε με, μπορείτε να κάνετε περισσότερα από το να πλέξετε άσχημα πουλόβερ-αλλά ευτυχώς, η τέχνη έχει επιστρέψει πάλι στη μόδα. Γιατί να σας ενδιαφέρει; Γιατί το πλέξιμο είναι μια υπέροχη ταξιδιωτική δραστηριότητα .
Η Kelly Petkun, αντιπρόεδρος της Knit Picks, έστειλε αυτή τη λίστα των 5 καλύτερων λόγων για πλέξιμο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

1. Tο πλέξιμο απαλύνει το στρες και την ανυπομονησία του ταξιδιού. Ενώ όλοι οι άλλοι είναι εκνευρισμένοι με τις καθυστερήσεις, εσείς το βλέπετε μόνο σας περισσότερο χρόνο για πλέξιμο.
2. Ένα εργόχειρο και ένα MP3 player είναι μια εξαιρετική άμυνα ενάντια σε έναν υπερβολικά φλύαρο συνταξιδιώτη.
3. Το πλέξιμο είναι ένας καλός φίλος. Ταξιδεύετε μόνοι σας με αυτοπεποίθηση με παρέα το πλεκτό εργόχειρο σας.
4. Μπορείτε να χειριστείτε οποιαδήποτε κατάσταση με υπομονή και χάρη αν έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας εργόχειρο για να κρατάτε τα χέρια σας και το μυαλό σας απασχολημένα. Ο σύντροφος σας στο ταξίδι μπορεί να θέλει να επισκεφτεί το μουσείο για περισσότερο χρόνο από ότι εσείς. Το ιστορικό μνημείο που θέλετε να επισκεφθείτε ανοίγει μια ώρα αργότερα από ότι έγραφε ο ταξιδιωτικός οδηγός. Βρέχει δυνατά έτσι πρέπει να αναβάλετε προσωρινά την περιήγηση. Πάντα έχετε ένα βοηθητικό σχέδιο στην τσάντα σας.
5. Θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Το πλέξιμο είναι μια δραστηριότητα που είτε ενθουσιάζει αυτούς που δεν είχαν ποτέ κάποια εμπειρία πλεξίματος, είτε ενθαρρύνει άλλους που πλέκουν να σας καλωσορίσουν στον κόσμο τους. Ήμουν στην Κίνα, ήταν πολύ γραφικά και όλες σχεδόν οι γυναίκες έπλεκαν. Ήταν σαν να μην υπήρχε το εμποδιο της γλώσσας καθόλου. Απλά καθόμασταν μαζί και πλέκαμε.

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με βελόνες πλεξίματος, είστε ευπρόσδεκτες να τις πάρετε μαζί σας στα ατομικά σας αντικείμενα, για τώρα τουλάχιστον σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών. Στις πτήσεις στις ΗΠΑ, οι βελόνες πλεξίματος δεν θεωρούνται αιχμηρά αντικείμενα, είτε είναι από ξύλο είτε από μέταλλο. Επειδή όμως δεν ξέρετε πότε ο πράκτορας της ΔΑΜ θα αποφασίσει να λάβει πιο αυστηρά μέτρα, γι’αυτό καλό είναι να έχετε μαζί σας έναν φάκελλο με παραλήπτη τον εαυτό σας και να ταχυδρομήσετε το έργο σας στον εαυτό σας, αντί να αναγκαστείτε να το πετάξετε στο καλάθι με τα ψαλίδια, μπουκάλια και άλλα απαγορευμένα αντικείμενα.
Το ταξίδι στο εξωτερικό είναι διαφορετική υπόθεση. Όταν ταξίδευα μέσω Χήθροου, το περασμένο καλοκαίρι, έκανα την έρευνα μου πριν και έμαθα ότι δεν επιτρέπονταν οι βελόνες πλεξίματος. Αναγκάστηκα να διαβάσω κατά την διάρκεια της οκτάωρης πτήσης μου. Ελέγξτε με την αεροπορική σας εταιρία πριν το ταξίδι για να αποφύγετε τέτοια περίπτωση ασφαλείας. Αλλά πάλι, αν έχετε γνωρίσει ποτέ μια πλέκτρια, είναι πιθανότατα στον πάτο της λίστας των «απειλών ασφαλείας».

8 comments:

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω.....
    Μπορει να μην κανω ταξιδια στο εξωτερικο για να μου απαγορεύσουν να εχω μαζι μου τις βελόνες μου αλλά οποτε παμε στο Ναυπλιο επειδη δεν μπορω να καπνισω στο αυτοκινητο λόγω των παιδιων εχω μαζι μου παντα το πλεκτο μου.
    Καθε φορα λοιπον που μου ερχεται η επιθυμία για τσιγαρο ρίχνω καμιά βελονια και ξεχνιέμαι.

    ReplyDelete
  2. Axaxaaa!!!!Μπραβο Ευα υπεροχο ποστ.
    πραγματικα ειναι σωτηριο το πλεξιμο στο ταξιδι.
    τα φιλια μου

    ReplyDelete
  3. Aφησα ενα σχολιο εδω εχθες τι εγινε?
    Τεσπα Ευα μου ,απο σημερα με βρισκεις κι εδω:
    HOMEFOOD->blogs->
    Τα μυστικα της Φαραωνα

    ReplyDelete
  4. Πάρα πάρα πολύ χρήσιμο! Να ξέρουμε και τι μας περιμένει, αν τολμήσουμε να ξεμυτίσουμε στας Ευρώπας. Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  5. Καλησπερα καλε.
    Αργεις να δεις τις αναρτησεις σου ε;
    Πλεκεις; πλεκεις; γιαυτο;;;;;
    Πουλακια μου......

    ReplyDelete
  6. @πουαντερί: είδες που το πλέξιμο βοηθά στο να μην καπνίζεις? ;-)
    πλέκω!φιτάχνω! ψάχνω στο ιντερνετ! δεν προλαβαίνω!!!

    ReplyDelete
  7. @faraona:πολύ ωραίο site και πολύ ωραίο το άρθρο σου!Έκανα εγγραφή, θα το βάλω και σε link! Σε παραδέχομαι!πότε τα προλαβαίνεις βρε θηρίο όλα αυτά? Εγώ ένα blog έχω και δεν το προλαβαίνω!
    φιλιά

    ReplyDelete
  8. @sobraluz: καλή μου sobraluz σ'ευχαριστώ!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...