Μεγέθη 38/40 και 42/44 (γερμανικά μεγέθη)
Οι οδηγίες μέσα σε παρένθεση αντιστοιχούν στο μέγεθος 42/44.
Υλικά: νήμα 200 (250γρ). 115μ/50γρ. Βελόνες νο.4 και βελονάκι νο. 2,5.
Zέρσεϋ καλή: πλέκουμε καλή την καλή μεριά του πλεκτού και ανάποδη την ανάποδη.
Ζέρσεϋ ανάποδη: πλέκουμε καλή και στις δυο πλευρές του πλεκτού.
Μπροντούρα αζουρ: το μοτίβο είναι οι 12 πόντοι ανάμεσα στα 2 βέλη. Η πρώτη και τελευταία θηλειά του πλεκτού δεν μετράνε (+). Πλέκουμε πρώτα τους 2(6) πόντους από το σχεδιάγραμμα πριν από το βέλος, συνεχίζουμε με το μοτίβο επαναλαμβάνοντας και τελειώνουμε με τους 3(7) πόντους μετά από το βέλος.
Από την ανάποδη πλέκουμε όλους τους πόντους ανάποδη.
Καλό κόψιμο: δεξιά ούγια: ακριανός πόντος, 1 καλή, ένας άπλεκτος, 1 καλή και πέρασμα του άπλεκτου πάνω από τον πλεγμένο. Αριστερή ούγια: 4 πόντους πριν από το τέλος πλέκουμε ως εξής: πλέκουμε δυο πόντους μαζί καλή, 1 καλή, τελείωμα.
Δείγμα: 21 πόντοι και 27 σειρές ζέρσεϋ καλή = 10x10cm. 21 πόντοι και 27 σειρές αζουρ μπορντούρα = 10x10cm.
Πλάτη: ξεκινάμε με 103 (111) πόντους. Πλέκουμε 6 σειρές = 2cm ζέρσευ καλή, 40 σειρές αζουρ μπορντούρα = 15cm και συνεχίζουμε όλο ζέρσεϋ καλή. Ταυτόχρονα για την καμπύλη της μέσης στην 17η σειρά της μπορντούρας κόβουμε από έναν πόντο και από τις δυο πλευρές (καλό κόψιμο) και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές κάθε 8η σειρά και μετά από 6 σειρές άλλη μια φορά = 95(103) πόντοι. 6 σειρές μετά το τελείωμα της μπορντούρας μαρκάρουμε το πλεκτό μας. Σε κάθε μεριά, 9 σειρές από το μαρκάρισμα αρχίζουμε τις αυξήσεις: 1 πόντο σε κάθε πλευρά, μετά κάθε 8η σειρά 3 φορές = 103(111). Σε ύψος 17 πόντους από το μαρκάρισμα = 46 σειρές αρχίζουμε μασχάλη. Κλείνουμε 8 πόντους και μετά 1 πόντο κάθε 2η σειρά 11(13) φορές. Ταυτόχρονα για το ντεκολτέ 10(26)σειρές = 8(10)cm από τη μασχάλη πλέκουμε ως εξής: Τους μεσαίους 41 (45) πόντους τους πλέκουμε ζέρσεϋ ανάποδη και τους ακριανούς 12 πόντους από το ντεκολτέ 4 πόντους καλή 4 ανάποδη και τους υπόλοιπους καλή. Μετά από 8 σειρές=3cm κλείνουμε τους μεσαίους 41(45) πόντους. Συνεχίζουμε χωριστά τις τιράντες για 28 σειρές = 10cm. Κλείνουμε.
Μπροστινό: όπως και η πλάτη, μόνο που ξεκινάμε το ντεκολτέ πιο χαμηλά, στις 10(16) σειρές = 4(6) cm από το μαρκάρισμα.
Συναρμολόγηση: Ενώνουμε τα κομμάτια και με το βελονάκι πλέκουμε τις μασχάλες και το ντεκολτέ 2 σειρές άρριχτα και μια σειρά καβουράκι (άρριχτα προχωρώντας όμως από αριστερά προς τα δεξιά).
Οι οδηγίες μέσα σε παρένθεση αντιστοιχούν στο μέγεθος 42/44.
Υλικά: νήμα 200 (250γρ). 115μ/50γρ. Βελόνες νο.4 και βελονάκι νο. 2,5.
Zέρσεϋ καλή: πλέκουμε καλή την καλή μεριά του πλεκτού και ανάποδη την ανάποδη.
Ζέρσεϋ ανάποδη: πλέκουμε καλή και στις δυο πλευρές του πλεκτού.
Μπροντούρα αζουρ: το μοτίβο είναι οι 12 πόντοι ανάμεσα στα 2 βέλη. Η πρώτη και τελευταία θηλειά του πλεκτού δεν μετράνε (+). Πλέκουμε πρώτα τους 2(6) πόντους από το σχεδιάγραμμα πριν από το βέλος, συνεχίζουμε με το μοτίβο επαναλαμβάνοντας και τελειώνουμε με τους 3(7) πόντους μετά από το βέλος.
Από την ανάποδη πλέκουμε όλους τους πόντους ανάποδη.
Καλό κόψιμο: δεξιά ούγια: ακριανός πόντος, 1 καλή, ένας άπλεκτος, 1 καλή και πέρασμα του άπλεκτου πάνω από τον πλεγμένο. Αριστερή ούγια: 4 πόντους πριν από το τέλος πλέκουμε ως εξής: πλέκουμε δυο πόντους μαζί καλή, 1 καλή, τελείωμα.
Δείγμα: 21 πόντοι και 27 σειρές ζέρσεϋ καλή = 10x10cm. 21 πόντοι και 27 σειρές αζουρ μπορντούρα = 10x10cm.
Πλάτη: ξεκινάμε με 103 (111) πόντους. Πλέκουμε 6 σειρές = 2cm ζέρσευ καλή, 40 σειρές αζουρ μπορντούρα = 15cm και συνεχίζουμε όλο ζέρσεϋ καλή. Ταυτόχρονα για την καμπύλη της μέσης στην 17η σειρά της μπορντούρας κόβουμε από έναν πόντο και από τις δυο πλευρές (καλό κόψιμο) και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές κάθε 8η σειρά και μετά από 6 σειρές άλλη μια φορά = 95(103) πόντοι. 6 σειρές μετά το τελείωμα της μπορντούρας μαρκάρουμε το πλεκτό μας. Σε κάθε μεριά, 9 σειρές από το μαρκάρισμα αρχίζουμε τις αυξήσεις: 1 πόντο σε κάθε πλευρά, μετά κάθε 8η σειρά 3 φορές = 103(111). Σε ύψος 17 πόντους από το μαρκάρισμα = 46 σειρές αρχίζουμε μασχάλη. Κλείνουμε 8 πόντους και μετά 1 πόντο κάθε 2η σειρά 11(13) φορές. Ταυτόχρονα για το ντεκολτέ 10(26)σειρές = 8(10)cm από τη μασχάλη πλέκουμε ως εξής: Τους μεσαίους 41 (45) πόντους τους πλέκουμε ζέρσεϋ ανάποδη και τους ακριανούς 12 πόντους από το ντεκολτέ 4 πόντους καλή 4 ανάποδη και τους υπόλοιπους καλή. Μετά από 8 σειρές=3cm κλείνουμε τους μεσαίους 41(45) πόντους. Συνεχίζουμε χωριστά τις τιράντες για 28 σειρές = 10cm. Κλείνουμε.
Μπροστινό: όπως και η πλάτη, μόνο που ξεκινάμε το ντεκολτέ πιο χαμηλά, στις 10(16) σειρές = 4(6) cm από το μαρκάρισμα.
Συναρμολόγηση: Ενώνουμε τα κομμάτια και με το βελονάκι πλέκουμε τις μασχάλες και το ντεκολτέ 2 σειρές άρριχτα και μια σειρά καβουράκι (άρριχτα προχωρώντας όμως από αριστερά προς τα δεξιά).
Αχ!πως να σε ευχαριστήσω????
ReplyDeleteΕισαι θησαυρός, θα το αρχισω παραλληλα με το μαυρο-ασπρο πουλοβερ που πλεκω γιατι δεν κρατιεμαι!!!!!!
δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσεις, η χαρά μου θα είναι να δω το δω φτιαγμένο από τα χεράκια σου :-)
ReplyDelete