Thursday, May 8, 2008

Ανεργία


Οι γάτες μου είναι πολύ σκανδαλιάρες.. προχθες το βράδυ όταν γύρισα στο σπίτι στην κουζίνα με περίμενε το χάος... παντού στο πάτωμα σπασμένα γυαλιά και χώματα από τα διαλυμέν γλαστράκια μου!!! Ο Βίτο προφανώς κυνηγούσε κάποια μύγα στο παράθυρο της κουζίνας και γκρέμισε τα πάντα,ποτήρια γλάστρες!!! όλα ρημαδιό!! Η Νέρα έχει άλλο βίτσιο: να χώνεται πίσω από τα βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης (γιατί το κάνει αυτό ποτέ μου δεν κατάλαβα). Όταν ήταν μικρή όμως χωρούσε να περάσει πίσω από τα βιβλία και γελάγαμε πολύ που μέσα από τη βιβλιοθήκη λάμπανε δυο πράσινα μάτια.... τώρα όμως δεν χωράει με αποτέλεσμα να μου ρίχνει συνέχεια τα βιβλία από τα ράφια... σήμερα που γύρισα σπίτι ένα περίπεργο πράγμα, όλα τα βιβλία στη θέση τους εκτός από ένα πεταμένο κάτω στο πάτωμα... το σήκωσα: "Ο μικρός οδηγός της ευτυχίας" του Dr.Wayne W.Dyer". Το είχα διαβάσει πριν από κάποια χρόνια και έκτοτε ξεχάστηκε στο ράφι. Το άνοιξα και άρχισα να το ξεφυλλίζω... μικρές σοφές κουβέντες άρχισαν να ξεπροβάλουν μπροστά μου:


"Βγες στον κόσμο και αποφάσισε να είσαι αυτός που επιλέγεις να είσαι, ξέροντας ότι σε κάποιους θ'αρέσεις και σε κάποιους άλλους δεν θα αρέσεις"


"Αυτό το πρόσωπο που σε κοιτάει μέσα από τον καθρέφτη είναι εκείνο στο οποίο είσαι υποχρεωμένος να λογοδοτείς κάθε μέρα της ζωής σου".


"Όσο θέλεις να παραμένεις στάσιμος, να μένεις μέσα στο χώρο που σου είναι οικείος, όταν δεν κάνεις ούτε ένα βήμα στο άγνωστο και δεν ρισκάρεις τίποτε, τότε, εξ ορισμού, είναι αδύνατο να εξελιχθείς".


"Για κάποιο λόγο έχουμε αποκτήσει την εντύπωση ότι η ζωή είναι η γενική πρόβα κάποιου έργου που θα παιχτεί αργότερα. Ε λοιπόν δεν είναι! το έργο παίζεται τώρα!"


"Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ερωτευθείις αυτό που κάνεις κι ύστερα να βγεις στον κόσμο και να πουλήσεις αυτό τον έρωτα".


"Όταν πλησιάζεις κάποιον με αγάπη στην καρδιά σου και του την προσφέρεις, χωρίς να του ζητάς τίποτε, τότε δημιουργείς αληθινά μαγικές σχέσεις"


"Για να ζήσεις τη ζωή με τρόπο που εσύ θέλεις, χρειάζεται να είσαι επαναστάτης. Χρειάζεται να είσαι πρόθυμος να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και να διεκδικήσεις".


"Αν πιστεύεις ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, τότε θα βλέπεις παντού ευκαιρίες. Αν πιστεύεις ότι δεν θα πάνε καλά, τότε θα βλέπεις παντού εμπόδια".


"Οι συνθήκες δεν δημιουργούν τον άνθρωπο. Τον αποκαλύπτουν".


Κλείνω το βιβλίο γιατί θα καταλήξω να το αντιγράψω όλο! Κάθε φράση που διαβάζω μου αρέσει!


Θα πει κανείς τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ανεργία?


Χθες λοιπόν το πρωί γίναμε μαλλιά κουβάρια με το αφεντικό μου και επαναστάτησα και για να μην τα πολυλογώ απολύθηκα!!! Χθες όλη μέρα ήμουν κάπως μουδιασμένη και είχα διάφορα ανάμικτα συναισθήματα... έξι χρόνια δεν είναι και λίγα σε μια δουλειά... δένεσαι με τους αθρώπους... σου γίνεται οικείο το περιβάλλον και το αντικείμενο... ακόμη κι αν δεν σ'ευχαριστεί το περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες...η δύναμη της συνήθειας, το "comfort zone" που λένε οι ξένοι είναι μεγάλη παγίδα! κολλάς εκεί μέσα στη ζώνη του οικείου σου και παρόλο που υποφέρεις και τα πρωινά με βαριά βήματα ξεκινάς για εκεί, βολεύεσαι όμως.. μπροστά στο φόβο του καινούργιου και του αβέβαιου...και μένεις στάσιμος εκεί σε μια κατάσταση .....


Λοιπόν διαβάζω αυτά τα σοφά λόγια και ξεμουδιάζει το μυαλό μου... βλέπω τις ευκαιρίες που θα μου προκύψουν από αυτή τη νέα κατάσταση:


Επιτέλους θα ξεκουραστώ λίγο!!! Θα ξεκουράσω το μυαλό μου και το κορμί μου από την σκληρή δουλειά των τελευταίων ετών!!!!

Επιτέλους θα βρω χρόνο να κάνω τα πράγματα που με ευχαριστούν!!! να πλέξω καινούργια πραγματάκια, να πειραματιστώ με τις τσόχες, να ανακατευτώ με τις χάνδρες και τα υφάσματα και τις κλωστές και τα χρώματα!! να ετοιμάσω επιτέλους τις περιγραφές και να αναρτήσω τις φωτογραφίες στο μαγαζάκι μου!! να σερφάρω στο ιντερνετ, να ασχοληθώ με το blogging που είμαι άσχετη ακόμη, να διαβάσω τις αναρτήσεις στα blog από τις νέες φίλες πλέκτριες που γνώρισα εδώ μέσα, γιατί ποτέ δεν είχα χρόνο με την κωλοδουλειά να το κάνω και όλο έμπαινα στα κλεφτά και βιαστικά απο τη δουλειά και έριχνα σύντομες ματιές!!! Να πάω στα μαγαζιά να χαζέψω βιτρίνες!! να το παίξω για λίγο νοικοκυρά και να φροντίσω το σπίτι μου που το έχω τόσο παραμελήσει!!! να πάρω καινούργια λουλουδάκια και να ασχοληθώ με την κηπουρική!!!


Και επιτέλους κάθε εμπόδιο για καλό!! Σαν γνήσια τοξοτίνα ας καλωσορίσω μια ακόμη αλλαγή στη ζωή μου με ενθουσιασμό .. τα πράγματα δεν μπορεί να γίνουν χειρότερα από πριν, κάτι καλύτερο θα προκύψει σίγουρα!!!
Δεν ήταν τυχαίο που αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο έπεσε από το ράφι!!!! Είμαι βέβαιη γι'αυτό!!


4 comments:

  1. Σαν γνησια τοξοτινα οπως λες μην το βαζεις κατω.
    Ψαξε ,ειμαι σιγουρη πως θα βρεις θετικα σπραγματα στην νεα σου ζωη χωρις την δουλεια σου, ^ χρονια ειναι αρκετα αλλά δεν ειναι ολη σου η ζωη.
    Εισαι τοσο καλιτεχνης σε αυτα που φτιαχνεις με τα χερακια σου που ειμαι σιγουρη πως θα σου βγει σε καλο...
    Προς το παρων απολαυσε ολα αυτα που για 6 χρονια δεν μπορουσες να γευτεις και οταν αρχισεις να βαριεσαι (γιατι εμεις οι τοξοτες βαριομαστε πολυ ευκολα) τοτε σκεψου τι θα κανεις........!!!!!!
    Καλη ξεκουραση, καλο πλεξιμο και τωρα που εχεις κενο ελπιζω να ερθεις στη συναντηση που λεμε να κανουμε καποια στιγμη στον Πειραια ολες (δυο ειμαστε) οι πλεκτομπλογγερ.
    Φιλια θα τα πουμε....

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ για το λιστάρισμα. Χαίρομαι την ψυχραιμία σου στις καινούργιες συνθήκες που σου έτυχαν. Να ξέρεις όμως ότι αν θέλεις να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να εξηγήσεις τον εαυτό σου απόψεις σαν την τελευταία που αναδημοσίευσες από το βιβλίο μάλλον δεν θα σε βοηθήσουν. Είμαστε τέκνα των συνθηκών στις οποίες μεγαλώσαμε και ζούμε. Αλλάζουμε τις συνθήκες, αλλάζουμε κι εμείς...

    ReplyDelete
  3. Σου άφησα πρόσκληση.

    ReplyDelete
  4. Θα χαρώ να έρθω!! και ελπίζω να γίνουμε και περισσότερες!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...